Ga naar de inhoud

“Het is een verademing dat ik zèlf mijn klachten kan aanpakken”.

Een kantoorbaan en rugklachten, een vervelende combinatie.

In 2000 werkte als centralist bij de brandweer. Werk waarbij ik vele uren achter de meldtafel doorbracht. Een nachtdienst betekende overdag slapen en ’s nachts staan of zitten. En lang staan, aan de in hoogte verstelbare meldtafel, lukte mij niet. Dan voelde ik de spanning in mijn rugspieren toenemen. En met een beetje pech trok het door naar mijn nek en schouders. Wat zijn weerslag had op mijn vrije tijd. Tuinieren moest ik uitstellen en een uur tennissen afzeggen. Daar baalde ik van, maar ik had geen concrete oplossing. Om de zoveel tijd speelde mijn rugklachten weer op.

Tot ik in 2012 de overstap maakte naar het geven van beweeglessen aan volwassen. De opleiding Nutritious Movement van Katy Bowman kwam in 2016 op mijn pad. En hier vond ik de oplossing voor mijn rugklachten. Net als jij dacht ik dat iedere dag wandelen tijdens de lunch goed was. En de trap nemen i.p.v. de lift. En twee keer per week sporten. En dat is ook goed. Alleen leerde ik dat een werkdag achter mijn bureau niet te compenseren is met een uur wandelen of sporten.

De regie terug over mijn fysieke gezondheid

Iedereen heeft wel eens te maken met rugklachten, in lichte of ernstige mate. Ook op de meldkamer kwam dit voor. Aangepaste stoelen leken mij destijds een goede oplossing.  Maar met de ervaring van nu, zie ik dat al die aanpassingen zorgen voor nog minder beweging. En daar zit voor mij de kern van het probleem. 

Waarom passen we de werkplek aan? Waarom kiezen we niet voor meer beweging achter het bureau? Terwijl ik dit schrijf, sta ik achter mijn bureau. En beweeg ik regelmatig mijn benen of armen.

De dagen dat ik te maken heb met sociale activiteiten, beweeg ik minder.  En dat heeft meteen effect op mijn lichaam. Tussendoor een beweging maken kan iedereen. Wat voor mij het verschil maakt, is dat ik weet hoe ik meer van mijzelf beweeg. Met kleine nuances zorg ik ervoor dat een beweging mijn spieren uitdaagt. Zonder mij in het zweet te werken. Mijn rug, schouders en nek functioneren weer goed. En als ik teveel tijd zittend door heb moeten brengen, dan herken ik tijdig de signalen. En hiermee heb ik de regie terug gekregen over mijn fysieke gezondheid. 

Beweeg meer achter je bureau en verminder fysieke klachten.

Met mijn ervaring wil ik bijdragen aan jouw fysiek welzijn. Mensen zoals jij die veel tijd achter een bureau doorbrengen. Ik weet hoe het is om vele uren te zitten. En dat nek, schouder en rugklachten ons welzijn negatief beïnvloeden. Je neemt de fysieke klachten ook mee naar huis wat invloed heeft op jouw vrije tijd.

Wil jij beweging integreren terwijl je werkt? Wil je symptomen die duiden op fysiek ongemak tijdig leren herkennen? En daarop kunnen anticiperen zodat klachten niet chronisch worden? Wil jij de regie terug over jouw lichaam? Ook tijdens je werkdag?

De belangrijkste sleutel tot succes is jouw motivatie. Jij bent degene die de eerste stap gaat zetten. En het verschil gaat maken voor jouw lichaam. Ik neem je in de wereld van bewegen op kantoor.  Met uitleg en tips zodat je weet hoe je gevarieerd beweegt aan je bureau. Je krijgt daarmee de regie terug over jouw eigen fysieke welzijn.

Met wie ga jij aan de slag?

Mijn naam is Paula de Visser. Ik woon met mijn partner in het Brabantse Haps. Sinds 2012 breng ik volwassenen in beweging. In mijn vrije tijd staat ook bijna alles in het teken van bewegen. Ik wandel, tennis, tuinier in de moestuin, bezorg een lokale krant en werk als vrijwilliger bij een zorgboerderij. Deze boerderij is voor mij als een ‘sportschool’. Buiten of in de kas krijgt mijn lichaam een variatie aan beweging. 

Is dat voldoende voor mijn lichaam? Nee. Ik maak regelmatig de bewegingen die ik mijn deelnemers laat ervaren. Gewoon om goed voor mijn lichaam te zorgen.  En ja, ik zit ook wel eens stil. Als ik een mandala teken of een boek lees. Wist je dat je een boek ook liggend kunt lezen?  Op je buik is dat een flinke uitdaging voor je schouders. Bouw dit rustig op als je deze uitdaging aan wilt gaan.

Als trainer houd ik ervan om beweging praktisch en eenvoudig te houden. In mijn beweegsessies draait het om ervaren en plezier. Zodat bewegen net zo vanzelfsprekend wordt als ademen. Ik ben degene die jou op weg helpt. En jij bent de persoon die de regie terug in handen krijgt over jouw eigen fysieke gezondheid.

Wil jij Gezond Werken achter jouw bureau?

Klik op de knop, vul je gegevens in en ik neem snel contact met je op.

Boek en betaal voor 31 december 2023 het traject voor € 237,-

En start in het eerste kwartaal van 2024.